неделя, 27 октомври 2013 г.

Окупация!!!

Защо се стигна дотук? Явно след 140 дни на протести на хората им дойде до гуша. Да се вкопчиш във властта и да грабиш до последно...това ли наричаме правителство? А колко е лесно всичко да свърши, колко просто е да се подаде една оставка и да се отговори на извечния въпрос - Кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС?
Всъщност яростта ми е насочена към хората, предвождащи т.нар. контрапротест срещу окупаторите на СУ. Срам ме е, че имам такива сънародници, срам ме е ,че  живея в държава на подлизурковци и подмазвачи. Силните на деня трябва да бъдат толерирани, трябва да им се прекланяш. Такъв е манталитета на българина, винаги сме били народ на предатели, народ на слаби души, дето се страхуват да се опълчат на тираните и неправдата. Такива сме и днес- стадо овце, оставено да пасе тревата на на мизерията;стадо овце предвождано от "лидери", които с нищо не са заслужили своето място. Или може би пък са? Все пак овцете ги избраха, нали?
За пръв път обаче виждам някаква надежда. Гордея се с това, че все още има будни българи, дето не искат повече да търпят това беззаконие. Окупацията на СУ трябва да е само началото. Всеобща окупация и революция...колкото и старовремско да звучи. И какво от това, че ще бъдем заклеймени като нарушители на реда, какво от това, че срещу нас ще бъде събрана армия от гологлави биячи(дето не знаят и за какво са привикани)? Нищо от това не е от значение ако извоюваме едно по-добро бъдеще. Нали всички към това се стремим? До кога най-често използваната реплика в домовете ни ще бъде "няма пари", а в същото време разни олигарси ще вечерят отбрани деликатеси; докога ще се лишаваме от необходими продукти, за да изкараме месеца? И после ние, окупиращите СУ, сме виновни. За какво? За изгубените лекции ли? А за изгубеният живот кой ще обвиним?
Ако промяната не дойде именно от студентите няма откъде да я чакаме. Защото държавата ни няма да се управлява вечно от старите лица(до болка познатите ни мутри с големите обещания). Писнало ми е във всяко следващо правителство да гледам едни и същи лица... как те могат да предложат нещо ново след като се провалят правителство след правителство? Новото идва от младите, от хората дето вече няколко дни прекарват дните и нощите си в университета. Защото те вярват в една кауза - а именно, че могат да извоюват едно светло бъдеще, в което няма да е нужно да напускаме България, търсейки по-добър живот, а ще може да останем тук и да го живеем.