вторник, 22 май 2012 г.

За птичките, пчеличките и какво the fuck му става на времето

Подигравахме се на предреклите края на света, смеехме се злорадо и си пращахме покани за афтърпартита след 21 декември 2012. И сега какво? Земетресения, дъждове, градушки... какво ли следва?
Това е тежък период в историята на човечеството като цяло. Ще започнем още от началото на седмицата. Понеделникът беше белязан от нечовешките усилия зрелостниците да се справят с многословният Вазов. Борбата беше неравна, а учениците изпопадаха един след друг като въстаналите жители на Бяла черква. Още в същият ден вълна от недоволство щеше да срине фейсбук. Всяка майка беше готова да ушие знамето на революцията и да протестира срещу системата, че е дала толкова трудна тема. Все пак зрелостниците не трябва да тормозят главите си с толкова обемни произведения. Виж, автори като Далчев, Багряна пък дори и Яворов са далеч по-добър вариант. Към края на деня напрежението вече беше заменено от самосъжалението и репликата: "Ще опитаме отново, какво да направим като ни дадоха неща дето не сме учили?".
В ранната сутрин на следващият ден се сблъскахме с друга стихия, не толкова силна колкото ученическото недоволство, но все пак опасна - земетресение. Дори да не сте го усетили няма как да не сте забелязали 100056-те поста във фейсбук, който в последно време се явява алтернатива на реалния живот. Причината за земетресението остава неизвестна, но имаме няколко предположения:
1. Хълк е прекалил с анаболите 
2. Вазов се е обърнал в гроба няколко пъти след вчерашните издънки
3. Фидосова правила секс с Митъо Пищова
4. Бой в пернишка дискотека
5. Перничани са гледали Отмъстителите на 3Д
Тъкмо когато еуфорията от това колосално събитие премина се случи нещо друго. Вторник, след обяд, България беше залята от дъждове и градушки. Отново хората благодариха на Бог, че има Фейсбук, за да разберат за прогнозата навън и същевременно с това проклинаха лошо време задето ще им развали безценния бал. И ако това не е грехота? Ти си се готвил за бала толкова много време,  обиколил си всички софийски, пловдивски и асеновградски магазини за костюми и рокли, взел си си най-разголената от всички( че да подчертае формите ти) и накрая - дъжд. 
Казах ви, че светът е на прага на унищожението. А да не говорим какво следва утре... нова матура.
Този път естествено зрелостниците излизат подготвени и с желание да покажат наистина какво са научили през годините. Това Мусала да е някъде до черноморието или България да е в Централна Европа, просто няма как да се повтори от предходните години. Няма как и Аспарух да забие меча между краката си и Питагор да е измислил нова теорема посмъртно. Въпреки това обаче се очаква отново небивал интерес по страниците на фейсбук. Защото какво друго ни остана освен да  споделим как се чувстваме и да караме хората да харесват това, което сме казали. Така и така светът свършва... кой знае какво ни чака в четвъртъка - може би Витоша ще се събуди от дългия си сън и ще изригне? Ами петък - цунами ще залее Варна, а бургазлии ще отбележат този ден като новият празник на града, защото вече ще се наричат новата морска столица? Не искам да говоря за събота и неделя когато може би ще ни удари метеор или ще избухне някаква нелечима епидемия.
Всъщност май тази епидемия вече е избухнала - нарича се глупост. Страшно заразна е.. Заразила е почти цялото интернет пространство, заразила е училищата, домовете, улиците. Заразила е всичко и всички  - все пак глупостта ходи по хората. 

1 коментар: